Om oss

Välkommen till Enöga mat, småskalig hållbar matproduktion och event i Huddinge.

Enöga Stockholm-Biologisk mångfald och naturupplevelser

Jag heter Anna Sundberg och driver Enöga Stockholm tillsammans med min man Niklas. Jag står på 2 ben ett befinner sig i teorin där jag ger föreläsningar, skapar event, har killingklubbar, och naturupplevelser som tex yoga med killingar, after work i hagen mm.  Jag projektleder även nationella projekt för mer naturbete, fler samarbeten mellan aktörer för mer lokal hållbar kretsloppsbaserad mat.

Mitt andra ben är i praktiken där jag köper upp alla övertaliga killingar från olika getgårdar och jobbar med naturvård samt naturbeteskött med dessa i reservat. I 6 hagar i Huddinge samt norra delen på Landsort jobbar dessa djur för att öka den biologiska mångfalden. De ser till att arter som t ex Cikadan som snart är utrotad får en chans att överleva. Den i sin tur, ser till att Staren och Grönfinken får mat. Våra djur diar på olika mjölkgetgårdar tills de är 2-3 månader,vi hämtar den i maj och sen äter de det som naturen i reservaten erbjuder. Det är det som ger oss naturbeteskött. Vi har i 2 hagar även ett mindre antal nöt som sambetar med getterna för att optimalt få tillbaka den mångfald som har försvunnit. 

Under säsong har vi föreläsningar i våra hagar om naturbeten och hållbara livsmedelskedjor och bevarande av lantraser m.m. Då får man krama och gosa massor med våra djur. Vi grillar våra egna korvar eller mat från andra lokala aktörer och njuter av naturen i Huddinge.

Tack för att du stödjer naturbeteskött, biologisk mångfald och ett minskat matsvinn!